|
polonus.forumoteka.pl Archiwum b. forum POLONUS (2008-2013). Kontynuacją forum POLONUS jest forum www.konfederat.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ireneusz Głażewski
|
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 1:05 pm Temat postu: Wątpliwości dot. naszej historii |
|
|
Zajrzałem na Wikipedię
W "naszym" haśle jest taka wzmianka:
Cytat: | Po obradach Okrągłego Stołu, w 1990, z partii odeszła grupa działaczy, którzy utworzyli KPN – Frakcję Demokratyczną, popierając Lecha Wałęsę[47]. Ugrupowanie to w 1991 współtworzyło partię Koalicja Republikańska.
|
Nie wydaje mi się, aby to drugie zdanie to była prawdą. Ryszard Bocian obiecał wprawdzie już 2 lata wstecz, że napisze więcej o owej frakcji, ale pomimo iż tego nie uczynił nie natrafiłem na powiązanie (żadnych) Konfederatów z tą marginalną formacją, o której wiem to i owo.
Proszę tych co mogą się przyczynić do wyprostowania tam, bądź wyjaśnienia tu
Z pewnością wątek na Wikipedii można jeszcze poprawić, rozwinąć, a jeśli nie wątek to choćby biografie znanych (często zapomnianych)konfederackich person.
Wikipedia zazwyczaj większych głupot nie pisze, korzysta z niej cała masa ludzi to niech będzie wszystko jak należy przynajmniej z naszej strony
pozdrawiam
IGła _________________ ka?dy ?piewa razem z nami:
"precz, precz, precz z komunistami"
Jakub Sienkiewicz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sylwia
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2021 10:03 pm Temat postu: Może Cię zaciekawi... |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
Forumoteka.pl to jedna z najstarszych platform oferująca bezpłatne fora dyskusyjne. Do tej pory założono na niej blisko 700 for, na których znajduje się ponad 60 tys. tematów. Użytkownicy napisali tutaj już blisko milion postów! Tym samym platforma jest znakomitym miejscem m.in. do wyrażania swoich opinii czy też stała się narzędziem do marketing szeptany. Przeczytaj najnowsze artykuły: Przedsiębiorco – sprawdź czy będziesz potrzebował #6Przedsiębiorco – sprawdź czy będziesz potrzebował #5Przedsiębiorco – sprawdź czy będziesz potrzebował #4